۱۴ آبان ۱۳۹۰، ۱۲:۱۰

گزارش مهر/

تصاویر سنگهای قبور تاریخی تخریب شده در گورستان ابن بابویه

تصاویر سنگهای قبور تاریخی تخریب شده در گورستان ابن بابویه

تخریب سنگ قبرهای تاریخی قبرستان ابن بابویه در جریان اجرای طرح توسعه شبستان شیخ صدوق درحالی از سوی اداره اوقاف و امور خیریه تکذیب شده است که تصاویر خلاف این ادعا را اثبات می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش با رسانه‌ای شدن تخریب سنگ قبرهای قدیمی در گورستان ابن بابویه به دلیل اجرای طرح توسعه شبستان آرامگاه شیخ صدوق و پس از آن ساماندهی قبرهای گورستان، انتقادها به اداره اوقاف و تولیت آرامگاه وارد شد چرا که در جریان اجرای این طرح چندین قبر تاریخی که متعلق به مشاهیر مدفون در این گورستان بودند، تخریب شده است.

این در حالی بود که متولیان گورستان در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرده بودند که هیچ سنگ قبری خراب نمی شود و هر سنگ را برداشته و پس از اجرای طرح در همان مکان دوباره قرار می دهیم.

 

سنگ قبرهای تاریخی عروس، همسر و پسر وزیر دربار

هر چند شواهد خلاف این موضوع را اثبات می کرد اما مسئولان اداره اوقاف همانند گذشته بر اینکه هیچ قبر تاریخی خراب نشده است تاکید می کنند. برای اثبات تخریب سنگ قبرهای دوره قاجاریه و قدیمی محدوده آرامگاه، علی شهیدی، نوه مرحوم دکتر جعفر شهیدی که زمانی رئیس موسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی و از استادان تمام دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بوده است عکس هایی از سنگ قبرهای تاریخی را در اختیار خبرنگار مهر قرار داد.

علی شهیدی با بیان اینکه این عکس ها تا قبل از اجرای طرح ساماندهی گورستان گرفته شده است به خبرنگار مهر گفت: سنگ قبر سید حسین امامی از اعضای اصلی فداییان اسلام در گورستان ابن بابویه نیز در حال تخریب است و شواهد حاکی است که در جریان تخریب محدوده آرامگاه شیخ صدوق این سنگ قبر نیز رها شده در گوشه ای از گورستان در خطر تخریب و شکستن است.

در این عکسها مشاهده می شود حکیم الملک وزیر دربار نیز در این گورستان دفن بوده است که سنگ قبر وی نیز به همراه سنگهای تاریخی دوره قاجار متعلق به عروس، پس و همسر وی نیز تخریب شده است.

سنگ قبر وزیر دربار

در این میان سنگ قبری نیز متعلق به ملا علی اکبر مجتهد فیروزکوهی(مهجوری فیروزی) از مشاهیر و مجتهدین دهه 20 شمسی بوده که تخریب شده است.

میرزاعلی اکبر غفاری نیز که از او به عنوان موسس مکتب الصدوق یاد می شود یکی از احیا کنندگان میراث مکتوب تشیع بوده است اما اکنون اثری از سنگ قبر وی مشاهده نمی شود.



محل دفن استاد غفاری در پایین سمت راست عکس

علی اکبر خان نقاش باشی معروف به مزین الدوله، استاد کمال الملک و از محصلین اعزامی دوره ناصرالدین شاه که در مدرسه دارالفنون نقاشی و فرانسه تدریس می کرد در گورستان ابن بابویه مدفون است اما سنگ قبر او نیز شکسته است.

...........

گزارش از فاطیما کریمی

کد خبر 1450720

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha